niedziela, 1 grudnia 2013
Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem
Składniki:
10 jajek
2 pęczki szczypiorku
3 łyżki chrzanu tartego
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski. Myjemy szczypiorek i drobno go siekamy. Dodajemy szczypior do jajek razem z chrzanem i majonezem. Miażdżymy jajka tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pasty. Na koniec doprawiamy według własnego smaku solą i pieprzem. Można dać mniej chrzanu albo więcej, to zależy od jego ostrości oraz od tego jak ostrą pastę chcemy uzyskać.
Etykiety:
Pasty jajeczne
Wiecznie na diecie, podobno całkiem fajna dziewczyna, uwielbia gotować dla siebie i rodziny...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam pastę jajeczną!:)
OdpowiedzUsuń